Modelovací čokoláda + fotopostup na růže

28. března 2009 v 21:47 | Míííšááá |  Potahovací hmoty
100 g hořké čokolády ( já použila na vaření od Orion), 2 lžíce kukuřičného sirupu, olej= na potírání, jinak by se vám to lepilo, olej nenaruší chuť čokolády a po zatuhnutí čokolády už nemastí a čokoláda se neustále hezky leskne

Čokoládu rozlámanou na kostky rozpustíme ve vodní lázni. Do rozpuštěné a odstavené čokolády dáme kukuřičný sirup ( nestírat prstem) a zpracujeme třeba stěrkou na hladkou tekutou směs. Nalijeme na potravinářskou folii a necháme vychladnout při pokojové teplotě, zabalíme celé do folie a dáme vychladit do lednice, tak na hodinu nebo do mrazáku zhruba na čtvrt až na půl hodiny.

- směs při chladnutí



























Jak na růže

Placku i folii pomažte olejem, vyvájete na plát o tloušťce zhruba 1- 2 mm, dejte na pár minut do lednice.





























Vykrajujte kolečka ( na růži je tak akorát 10 koleček) namočeným vykrajovátkem v oleji, dejte na chvilku do lednice.
Po vyndání z lednice každé kolečko rozmačkejte prsty.





























Z první rozmačkané placičky zarolujte trubičku.





























Na trubičku postupně nalepujte rozmačkané lístečky ( lepí se sami)

První přilepený lístek




























Třetí




























Čtvrtý




























Pátý





























Šestý




























A desátý























Odkrojte dolejšek, zarovnejte ho




























Rychle to foukněte do lednice a dílo je hotovo


Na bílou čokoládu použijte o půl lžíce méně.
Olej dodá lesk a hezky se s tím pracuje.
Pracujte rychle, čokoláda pod teplem rukou taje.
 


1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 madebyklakson madebyklakson | E-mail | Web | 9. prosince 2009 v 21:45 | Reagovat

ty jo fakt super nápad, asi budu pravidelným návštěvníkem...:O)

2 Míííšááá Míííšááá | E-mail | Web | 10. prosince 2009 v 11:26 | Reagovat

[1]: Děkuji, to budu moc ráda :-).

3 Jarka o. Jarka o. | 19. prosince 2009 v 19:01 | Reagovat

Smekám před Tvou šikovností. Mám stejně mladou dceru, tak vím, o čem mluvím. Dnes jsem využila Tvůj postup na růže z čokoládové modelky, šlo mi to díky Tvému perfektně nafocenému postupu líp. Moc děkuju :-)

4 blanka blanka | 31. ledna 2010 v 14:55 | Reagovat

Ahoj!Jsi velmi šikovná!
Chtěla jssem se jen zeptat dá se koupit v běžných obchodech kukuřičný olej?
Chtěla bych modelovací čokoládu vyzkkoušet.Netěř bude mít narozeniny a budu jí péct dort a chtěla by tam napsat "Hannah Montana" a marcipán nemáme moc rádi ;-) Děkuji :-)

5 Blanka Blanka | 31. ledna 2010 v 14:58 | Reagovat

Omlouvám se ne olej ale samozdřejmně kukuřičný sirup :-!

6 Míííšááá Míííšááá | E-mail | Web | 31. ledna 2010 v 18:51 | Reagovat

[4]: Děkuji. Kukuřičný nebo pšeničný sirup se dá koupit ve zdravé výživě :-).

7 Jana-Anajs Jana-Anajs | E-mail | Web | 22. března 2010 v 14:32 | Reagovat

Další šikulka,zdravím.
Prosím radu koupila jsem již čokoládovou hmotu hotovou,máš s tím zkušenost?
Hezký den! :-D  :-D  :-D

8 Míííšááá Míííšááá | E-mail | Web | 23. března 2010 v 17:24 | Reagovat

[7]: Zdravím. Tak tady nepomůžu, bohužel s kupovanou čokohmotou nemám zkušenosti. Hezký zbytek dne :-)

9 Jitka Jitka | Web | 2. června 2011 v 9:17 | Reagovat

Já dávám do marcipánové potahovací hmoty trochu přesátého kakaa a z toho modeluji růžičky.Jsou podobné jako ty tvoje. Ještě jsem tentokrát dělala i mramorové. :-D
Viz.http://yorga.blog.cz/1105/opet-jsem-pekla

10 Míííšááá Míííšááá | E-mail | Web | 2. června 2011 v 20:40 | Reagovat

Vypadají krásně :-) . Mramorová variace je také poutavá.

11 Patricie Patricie | E-mail | 6. dubna 2012 v 3:02 | Reagovat

Ahojda, mám prosbu poprvé budu dělat tuto hmotu a chtěla jsem se zeptat zda-li to mohu použít na dort místo marcipánu.. budu dělat dort růže 3D a chtěla jsem lístky udělat z této hmoty, jen se bojím že to nebude držet nebo že to bude měkknout.. Moc děkuji za radu.. prosím odesat na email.. Děkuji Patricie :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.