Duben 2009


Škoda auto

23. dubna 2009 v 18:48 Různé

Úděl vajec bývá těžký

18. dubna 2009 v 18:57 | Zdroj: tn.cz


Rovenšťanské žaby

5. dubna 2009 v 19:47 | Zdroj: mamincinyrecepty.cz |  Chuťovky
těsto: 500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30g kvasnic, lžička cukru, špetka soli
náplň: 125 g másla, 125 g sýru Lučina, 3 stroužky česneku, sůl ( dobrá náplň je jen máslo )
dále: 1 vejce na potření, sezamové semínko, 3 - 4 nožičky klobásy, petrželová nať

Klasickým způsobem vypracujeme kynuté těsto a necháme nakynout. Jestli máte domácí pekárnu, tak ta vám těsto vypracuje za vás. Vykynuté těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a vykrájíme kolečka o průměru 3 - 3,5 cm. Naskládáme je na plechy vyložené papírem na pečení, každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Na plechu necháme ještě asi 10 minut kynout a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 15 minut.
Upečené a vychladlé rozkrojíme vodorovně do 2/3. Uvnitř namažeme náplní, vložíme kolečko klobásy a kousek zelené petrželky.
Náplň: Máslo utřeme se sýrem a prolisovaným česnekem, podle chuti osolíme.


Čokoládový dvoupatrák se šlehačkou

5. dubna 2009 v 10:31 | Míííšááá |  Dorty
Korpus 1- 6 vajec, 240 g cukru, 6 lžic oleje, 220 g hl. mouky, 20 g kakaa
Korpus 2- 3 vejce, 120 g cukru, 3 lžíce oleje, 110 g hl. mouky, 10 g kakaa
Náplň a okolní pomazání- 750 ml smetany ke šlehání ( použila jsem rama cremefine), 1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače, 3 vanilkové cukry
Poleva1- kousek ztuženého tuku, 3OO g čokolády na vaření
Poleva2- kousek bílé polevy nebo kousek bílé čokolády a trochu ztuženého tuku
Čokoládová hmota1- 200 g čokolády na vaření, 4 lžíce kukuřičného sirupu
Čokoládová hmota2- 100 g bílé čokolády, 1 a 1/2 lžíce kukuříčného sirupu
Dále: džem,100 g hořké čokolády

Korpus 1 a 2 : Vyšlehhéme bílky s cukrem do tuhého sněhu, postupně přidávéme olej a žloutky. Lehce vmícháme prosátou mouku . Větší korpus nalijeme do vysypané a vymazané kulaté formy o průměru 26- 28 cm. Menší korpus nalijte třeba do vymazaného a vysypaného kastrůlku, který vám bude hezky sedět ve středu toho velkého korpusu. Pečeme při 150- 200 °C, zkoušíme špejlí. Korpusy necháme vychladit. Každý korpus jednou prořízneme a obě prořízlé strany pomažeme džemem a náplníme vyšlehanou náplní. Korpusy spojíme jak patří a pomažeme boky, u většího korpusu starny posypeme čok. hoblinkami a u menšího uděláme kolem proužky z čokolády a rozjedeme je párátkem, dáme chladit.

Náplň a okolní pomazání: Vše vyšleháme a přidáme želatinový ztužovač, který jsme připravili podle návodu.

Uděláme si polevu 1 a 2- Čokoládu na vaření s kouskem ztuženého tuku rozpustíme ve vodní lázni, to samé s bílou čokoládou.

Vychlazený větší korpus vyndáme a vršek polijeme čokoládou a na něj posadíme menší korpus. Vršek menšího korpusu taky polijeme čokoládou a pocákáme bílou polevou. Složený dort dáme chladit. Připravíme si modelovací čokoládu podle tohoto návodu,růžičky také podle toho návodu a okolní kytičky jenom vykrajjujeme a pak vmačkáváme středy z bílé model. čokolády.

V přechodu od velkého korpusu k malému přilepujeme vykrájené kytičky roztavenou čokoládou. Na absolutní vrch dáme růže a okolo ozdobíme šlehačkou.

Čok. hoblinky: 100 g hořké čokolády nastrouháme škrabou, já použila tuto škrabku, je fakt dobrá.






Zajímavé a legrační xD

1. dubna 2009 v 16:36 | Zdroj: teamd.blog.cz