Červenec 2009

Dort s beruškou

28. července 2009 v 15:34 | Míííšááá |  Dorty
Tady ten dort jsem pekla za účelem vyzkoušet nové ráfky od p. Filipa a peče se v nich fantasticky. Tak jsem vzala ten nejmenší šestihran ( průměr 17 cm ) a upekla v něm korpus. Naplnila jednou vyšlehanou šlehačkou se zbytkem žel. ztužovače, potřela zavařeninou bez kousků ovoce, potáhla a ozdobila zbytky žel. pasty a varny, které jsem našla v lednici. Korpus jsem dělala tento ze tří vajec.

Korpus bez tuku a bez kypřícího prášku

28. července 2009 v 15:19 | Míííšááá |  Korpusy
Na dortík o průměru 17 cm jsem udělala ze tří vajec.

Na klasický kulatý korpus:
6 vajec, 240 g hr. nebo pol. mouky, 150 g cukru krystal

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně zašleháváme žloutky a cukr. Nakonec zašleháme mouku.
Pečeme na 150°C po celou dobu pečení.

1 vejce můžete nahradit 1 lžící vody.


Formy ( ráfky ) a cukrářská špička od p. Jaroslava Filipa

27. července 2009 v 19:21 | Míííšááá |  Různé
Konečně je to tady! Přišly mi ráfky od p. Filipa. Byla jsem mile překvapena. Formy jsou velice pevné a moc se mi líbí je to čistě a kvalitně provedená práce. Určitě si časem zase něco objednám.

Co se týče cukrářské špičky, tak tam jsem zírala jako blázen. Říkala jsem si "ta je óóóbrovská" jsem moc nadšená. Je to špička s devíti otvory a na výšku má 5,3 cm a vrcní průměr má 3 cm a spodní průměr je 4,8 cm- prostě je bombastická.

Email pana Filipa je: formy.filip@centrum.cz, kdyby někdo měl zájem o některé výrobky, tak dejte p. Filipovi vědět na email a on vám pošle prospekty

A tady se svolením p. Filipa fotky... klik na celý článek

Čokoláda je samá zelenina a ovoce

25. července 2009 v 21:39 | Zdroj: www.mimibazar.cz |  Různé
http://www.mineralfit.cz/images/zajimavosti-ze-sveta/obrazek/cokolada.JPG




ČOKOLÁDA JE SAMÁ ZELENINA A OVOCE:

Kakao: z kakaových bobů - ovoce

Cukr: z cukrové řepy - zelenina

Tuk: beztak řepkový - zelenina

Ořechy a rozinky jsou také zdravé

Přehled skladování ovoce a zeleniny

19. července 2009 v 22:45 | Míííšááá |  Různé
Bohužel už nevím z jakého časopisu, letáku nebo z kdo ví čeho to mám. Ale je to docela šikovné, snad se vám to hodí

Šlehačkové dvojsrdce s čokoládou a kokosem

17. července 2009 v 22:30 | Míííšááá |  Dorty

Tento dortový korpus upečeme 2x jednou do formy 30 cm z 10 vajec a jednou do formy 22 cm z 5 vajec, 5x 250 ml šlehačky, 1 a 1/2 sáčku žel. ztužovače, vaničku broskví, 500 g čokolády na vaření, kousek ztuženého pokr. tuku, krém z 1 a 1/2 másla- já
smíchala nutellový z 1 másla a kávový z jedné 1/2 másla, strouhaný kokos

Upečené korpusy jednou prokrojíme a naplníme vyšlehanou šlehačkou smíchanou se ztužovačem připraveným podle návodu. Poklademe oloupanými a nakrájenými broskvemi. Přiklopíme vrchní částí a boky pomažeme krémem. Vrch polejeme čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni se ztuženým tukem, uhladíme, dáme do lednice. Nahřejeme si třeba nůž na krájení korpusů a uhladíme jím čokoládu. Boky dortu obsypeme kokosem. Okolo celého horního obvodu dortu uděláme pusinky ze šlehačky. A zbytek ozdobíme dle libosti. Já zdobila cukr. sáčkem a čísly, které jsem si nastříkala na peč papír.

Selská omeleta

16. července 2009 v 22:26 | Míííšááá |  Různé pokrmy

Na 1 omeletu budete
potřebovat
( pánev s průměrem 23 cm ): 1/2 cibule, 1/2 syrové oloupané brambory, několik koleček dobré šunky vejce podle velikosti hladu, sůl, pepř, olej

Na oleji osmažíme z jedné strany na kolečka nakrájené brambory, otočíme je poklademe salámem a cibulí na kolečka, zalijeme vejci, osolíme a opepříme. Doděláme pod pokličkou.

Jak si vyrobit podložku pod dort

16. července 2009 v 22:19 | Míííšááá |  Postupy
Budeme potřebovat: balící papír dle výběru, potravinovou fólii, lepící pásku, 2x karton z krabice, aby se na něj vešel dort.... fotopostup...


Bota pro fanouška Slávie

14. července 2009 v 18:57 | Míša |  Dorty
Tento dortový korpus ze 7 vajec, 1/2 dávky želatinové pasty, 1/2 dávky varny- obarvíme červenou barvou, malinký kousíček obarvíme černou, tento krém uděláme 2x - já udělala kávový a čokoládový


Z vyššího korpusu vykrojíme tvar podrážky, prokrojíme a promažeme krémem. Dotvarujeme punčovinou, omažeme celou krémem a dáme chladit.

Jakoby vnitřek boty potáhneme obarvenou varnou. Uděláme si jazyk a vyválíme tkaničky, Tkaničky dáme na jazyk cik cak. Z druhé ( vnitřní ) strany jazyka potáhneme červenou varnou. Poté celou botu potáhneme žel. pastou a hmotu položíme i přes konce tkaniček. Okolo jazyka uděláme proužek z žel. pasty, uděláme do něj dirky a uděláme ještě jednou tkaničky. Z varny uděláme výběžek na patě a zahladíme. Vykrájíme hvězdičky a přilepíme na botu. Botu na vhodných místech prošijeme. Konce tkaniček zakončete černou varnou. Spodek boty začistíme proužkem ž.pasty.

- Jestli budete dělat kopačku, tak si podle šablony ( podle které budete vykrajovat korpus ) vykrojte podrážku z nějaké potahovací hmoty a udělejte špunty, které jsou na podrážce kopaček. Dělejte minimálně týden před tvorbou boty, aby to ztihlo ztvrdnout. Já jsem to tak měla v plánu, ale nestačilo mi to ztvrdnout.


Máslový krém s pudinkem

14. července 2009 v 18:24 | Mííšááá |  Krémy
Budeme potřebovat:
250 g másla, 1/4 litru mléka, 1 pudinkový prášek, rum, moučkový cukr

Máslo utřeme s rumem a moučkovým cukrem. Pudink uvaříme podle návodu, akorát místo 1/2 litru mléka dáte jenom 1/4 l. Pudink chladíme mícháním. Jakmile je pudinková kaše studená zašleháme ji do másla.