Leden 2012

Kuře "Francouz"

27. ledna 2012 v 20:41 | Michaela |  Drůbež
Suroviny: 4 kuřecí stehna, hl. mouka, provensálské
bylinky, pepř, 1 - 2 cibule,
několik plátků šunky "uzené
koleno" nebo "anglické slaniny", bílé víno, dijonskou hořčici, olej ( může být i olivový )

Postup: Stehna stáhneme z kůže a rozpůlime je. Z mouky, pepře a provensálských bylinek si uděláme směs, ve které maso obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme ze všech stran. V kastrolu si na oleji zpěníme cibulku spolu se šunkou, obojí pokrájené na kostičky. Na připravený základ dáme stehna a podlijeme je vínem, které necháme odpařit, vznikne nám lahodná a hustá omáčka, kterou dochutíme hořčicí a pepřem. Podáváme například s brambory na vybraný způsob nebo těstovinami.