Kuře "Francouz"

27. ledna 2012 v 20:41 | Michaela |  Drůbež
Suroviny: 4 kuřecí stehna, hl. mouka, provensálské
bylinky, pepř, 1 - 2 cibule,
několik plátků šunky "uzené
koleno" nebo "anglické slaniny", bílé víno, dijonskou hořčici, olej ( může být i olivový )

Postup: Stehna stáhneme z kůže a rozpůlime je. Z mouky, pepře a provensálských bylinek si uděláme směs, ve které maso obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme ze všech stran. V kastrolu si na oleji zpěníme cibulku spolu se šunkou, obojí pokrájené na kostičky. Na připravený základ dáme stehna a podlijeme je vínem, které necháme odpařit, vznikne nám lahodná a hustá omáčka, kterou dochutíme hořčicí a pepřem. Podáváme například s brambory na vybraný způsob nebo těstovinami.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 30. ledna 2012 v 12:22 | Reagovat

Míšo, ty mi děláš chutě, naštěstí mi od včerejška zbyla svíčková, takže se mnou tahle dobrota nesekla! ;-)  :-D
Zajímavý recept a velice chutně vypadající jídlo! Jsi bezva kuchařka. :-)
Zdravím tě a přeji krásné dny! Pozor, přituhuje, nezmrzni!!! :-D  Hanka

2 Romi Romi | Web | 31. ledna 2012 v 17:23 | Reagovat

Míšo, vypadá dost dobře, mňamky ;-)  :-)

3 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 1. února 2012 v 20:21 | Reagovat

Míšo,to nemusí být vůbec špatné!Měj se hezky  a těším se na další tvoje dobroty! :-D Alena

4 Míííšááá Míííšááá | E-mail | Web | 26. února 2012 v 13:27 | Reagovat

[1]: Svíčková? Hmmm... :). Děkuji.

[2]: :)

[3]: Také se mějte ;).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama