Pampeliškový med

15. května 2012 v 13:34 |  Různé pokrmy
Na jednu dávku budeme
potřebovat:
200 ks pampeliškových hlaviček, 1 kg cukru, 2 ks citrónu a 1 l vody

Propláchnuté pampelišky zalijeme vodou, přidáme pokrájený a omytý citrón. Vše dvacet minut vaříme a necháme do druhého dne louhovat. Následující den vše prolijeme přes cedník. Čistý vývar dáme vařit, přisypeme cukr a táhneme do doby, než nám med zhoustne (čím dél jej budete vařit, tím více zhoustne). Ještě horký med naléváme do zavařovacích sklenic, které pořádně utáhneme a otočíme dnem vzhůru.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 17. května 2012 v 18:51 | Reagovat

Míšo, letos jsem chtěla pampeliškový med zkusit, ale už je pozdě, pampelišky jsou skoro odkvetlé. :-? Nevadí, počkám si na příští rok a potom přijdu k tobě pro recept. ;-) Tvůj med má krásnou barvu, jednou jsem od kohosi skleničku dostala, ale byl hodně bledý. :-?
Měj se krásně! :-) Hanka

2 Eva Eva | Web | 3. října 2012 v 9:56 | Reagovat

Tento med jsem dostala v loňském roce od kolegyně z práce. Moc mi chutnal, takže všem doporučuji. Recept si uschovám a určitě med udělám ;-)

3 Jana Jana | Web | 3. března 2013 v 16:58 | Reagovat

Už se moc těším na jaro a na med. Je to prostě skvělá pochoutka, kterou bych hned snědla na posezení.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama